Shtylla Kurrizore e njeriut dhe deformimet qe krijohen

Shtylla Kurrizore e njeriut dhe deformimet e saj dhimbje shpine qafe

Shtylla Kurrizore e njeriut & Deformimet e Shpines | Dhimbje Qafe, Shpine.

Dhimbjet e shpines qendrojne si nje nder problemet me te perhapura ne vendin tone tek grupmosha te ndryshme. Kjo vjen si pasoje edhe e stilit te jeteses qe ndikon te shtylla kurrizore e njeriut.
Ka dy lloje te dhimbjeve, ato jane akute dhe kronike. Dhimbjet akute jane ato qe duan nje kohe dhe rikthehen serish ne gjendjen fillestare, ndersa dhimbjet kronike praktikisht jane te vazhdueshme dhe duhen mjekuar gjate gjithe kohes. 

Dhimbjet Akute & Shtylla Kurrizore

Dhimbjet akute jane me te shpeshta tek te rinjte, sepse ato vijne nga nje demtim i muskulit. Te rinjte jane me aktive ne jeten e perditshme dhe dhimbjet akute mund te ndodhin nga ndonje sforcim fizik apo ngritje peshe. Pra, nje sforcim i tille mund te jete burim demtimi per muskujt e shpines, te cilet me pas japin dhimbje. Edhe aktivitetet e perseritura gjate gjithe kohes jane po ashtu shkaktare te dhimbjeve akute te shpines. Edhe qendrimi ne kembe vazhdimisht ndikon. Kohezgjatja e dhimbjeve akute te shpines eshte 3 deri ne 6 jave. 

Dhimbjet Kronike

Dhimbjet kronike ndahen ne 2 kategori. Dhimbje strukturore qe eshte grupi i pare te cilat jane deformime te shtylles kurrizore te cilat mund te jene te lindura ose te fituara. Dhe dhimbje kronike mekanike, si pasoje e tyre shfaqen dhe dhimbje te nervit shiatik.

Ne varesi te rasteve dhe gjithmone fale konsultimit me mjekun specialist ne do ju sugjeronim disa menyra te thjeshta, por efektive per permiresimin e deformimeve te shpines. Gjithashtu dhe lehtesimin nga dhimbjet e shtylles kurrizore.

Korse per Shpinen Real Doctors & Shtylla Kurrizore

Pajisja eshte dizajnuar te korigjoje deformimet e shpines, duke trajnuar muskujt dhe shpatullat per tu kthyer ne gjendjen natyrale .

  • Rregullon qendrimin e trupit tuaj. Nese nevojitet shtrengoni rripat per te rregulluar presionin te shpatullat.
  • Mund te lahet me dore me detergjent te bute.
  • E pershtatshme per meshkuj dhe femra, i ben muskujt te ndihen me te shplodhur.
  • Drejton Trupin tuaj .
  • Parandalon Dhimbje Qafe.

Korse per barkun pas lindjes.

shtylla kurrizore deformimet, dhimbjet e shpines, qafes

Trupi i nje gruaje peson ndryshime te thella gjate shtatezanise. Kjo shkakton nje ndryshim ne sjellje per te mundesuar qe trupi te mbaje peshen e foshnjes shtylla kurrizore terhiqet me tendence per para. Shpatullat e rrumbullakosura dhe pjesa e poshtme e harkuar e ngritur rrit kthesen e pergjithshme S te shtylles kurrizore.

Brez korse per pas lindjes  e cila siguron mbeshtetje dhe kontribuon ne kthimin e shpines dhe shtylles kurrizore ne gjendjen e meparshme.

Korrigjues Shpine Tonus Elast | Shtylla Kurrizore

dhimbje qafe, dhimbje shpine, shtylla kurrizore e njeriut , deformimet


Korrektori elastik mjekesor i Qendrimit me shirita i cili ofron rehati te larte. Ndihmon ne kthimin e shpines ne gjendjen e saj natyrale. Per crregullimet e qendrimit te femijet, adoleshentet dhe te rriturit. Eshte mire te filloni perdorimin e tij sapo te vini re shenjat e para ne qendrimin tuaj dhe shpesh here dhe dhimbjet qe do te ndjeni.

Ka nje rrip te lehte qe mban zonen e shpatullave ne pozicionin e duhur per te ndihmuar ne nisjen e procesit te sherimit pas nje frakture klavikulare. Mund te perdoret gjithashtu per te ndihmuar ne korrigjimin e qendrimit te keq dhe per te lehtesuar cdo Dhimbje Shpine.

Royal Back Posture 

Dhimbjet e qafes dhimbje qafe , shtylla kurrizore deformimet

Royal Back Posture pajisja qe eshte dizajnuar te korigjoje deformimet e shpines, duke trajnuar muskujt dhe shpatullat per tu kthyer ne gjendjen natyrale. Tani nuk ka me Dhimbje Shpine shqetesuese.Qendrimi i keq i pakontrolluar mund te shkaktoje dhimbje qafe madje te coj deri ne demtime nervore .

Lini një Përgjigje

Main Menu