Rrahjet normale te zemres cfare duhet te dini per zemren tuaj

Rritmi i zemres Dyqan Taxi aparat tensioni

Edhe nëse nuk jeni sportist por nje njeri me aktivitet normale njohuria për te rrahurat, normen e zemrës dhe rrahjet te zemres si edhe pulsi i zemres do t’ju ndihmojë të monitoroni nivelin tuaj fizik | Sa duhet te jene rrahjet e zemres ?

Me rritjen e moshës, ndryshimet në normën dhe rregullsinë e pulsit mund të ndryshojnë vete por mund të nënkuptojnë edhe një gjendje jo normale të zemrës ose një kusht tjetër shëndetesor që duhet të kontrollohet te mjeku.

sa duhet te jene rrahjet e zemres normale foto
si te ulim tensionin e gjakut ne 30 sekonda

Sa duhet te jene rrahjet e zemres?

Per kete do te mesoni me poshte.


Kjo mund të ndihmojë edhe të kontrolloni problemet e ndryshme shëndetësore per ti paraprire problemeve te ndryshme.

SA DUHET TE JENE RRAHJET NORMALE TE ZEMRES ?

Sa jane rrahjet e zemres normale? Zemra është pjesë e sistemit të qarkullimit të trupit tuaj. Ajo eshte e përbërë nga atria, barkushet, valvulat dhe arteriet dhe venat e ndryshme. Funksioni kryesor i zemrës suaj është të mbani gjakun që është plot oksigjen që qarkullon në të gjithë trupin tuaj. Aritmia eshte nje problem serioz i zemres qe mund te tregoj nje problem me zemren. aritmia mund te shkaktohet edhe nga stresi apo shqetesime te tjera.

Meqenëse zemra juaj është thelbësore për mbijetesën tuaj, është e rëndësishme ta mbani atë të shëndetshme me një dietë dhe ushtrime të ekuilibruara mirë dhe të shmangni gjërat që mund ta dëmtojnë atë, si pirja e duhanit.

Ndërsa ju ndoshta jeni njohur me disa këshilla të shëndetshme për zemrën pasi rrahje të zemrës janë më të rendesishme se cdo gje ne shendetin tuaj, ka disa fakte argëtuese për zemrën që mund të mos i dini. Te rrahurat normale te zemres eshte nje teme e cila duhet te jene te gjithe te informuar per te.

Shihni disa information moi zemren dhe pulsin e saj.

Disa fakte interesante mbi zemren dhe rrahjet normale te zemres.

  1. Zemra juaj do të rrahë rreth 115,000 herë çdo ditë.
  2. Zemra juaj pompon rreth 2,000 galona gjak çdo ditë.
  3. Një sistem elektrik kontrollon ritmin e zemrës suaj. Quhet sistemi i përçimit kardiak.
  4. Zemra mund të vazhdojë të rrahë edhe kur shkëputet nga trupi.

PULSI I ZEMRES | MATja E PULSIT

-Kyci i dorës

-Majat e këmbëve

Për të pasur një vlerë më të saktë, vendosni gishtin në pulsin tuaj dhe numëroni rrahjet në 60 sekonda.

SA DUHET TE JENE RRAHJET E ZEMRES

-Ana e qafës

Nëse jeni ulur dhe jeni i qetë, i relaksuar dhe i semure, rrahjet e zemres normale zakonisht është midis 60 dhe 100 rrahje në minutë.


Smartband m5 qe mat rrahjet e zemres

MAT PULSIN E ZEMRES NE CDO MOMENT

SMARTBAND M5

Rrahjet e zemres pulsi i larte te rrahurat e zemres normale
Matja e pulsit te zemres

RRAHJET NORMALE TE ZEMRES 

Te rrahurat e zemres normale si edhe e tham me siper jane nga 60 deri ne 100. Por shkalla e zemrës më e ulët se 60 rrahje në minutë nuk tregon domosdoshmërisht një problem mjekësor. Normalja e rrahjeve te zemres eshte e ndryshueshme sipas shume faktoreve te cilet mund te ndikojne.

SA DUHET TE JEN RRAHJET E ZEMRES ?

Kjo mund të jetë rezultat i marrjes së një ilaci të tillë si një beta-blocker ( ilacet që bllokojnë adrenalinën ) që ju mund të jeni duke perdorur. Një normë më e ulët e zemrës është e zakonshme për njerëzit që bëjnë shumë aktivitet fizik. 

Nese jane rrahjet e zemres 51 per minute do te thote qe pulsi juaj eshte i ulet. Nese jane rrahjet e zemres 90 do te thote qe ju jeni brenda pulsit normal per zemren.

Njerëzit aktivë shpesh kanë një ritëm më të ulët rreth 40 rrahje për minutë, sepse muskujt e zemrës janë në gjendje më të mirë dhe nuk ka nevojë të punojë aq fort sa të mbajë një rrahje të qëndrueshme.

Një sasi e ulët ose e moderuar e aktivitetit fizik zakonisht nuk ndryshon shumë pulsin e zemres. Pulsi normal i zemres eshte mbi 60 rrahje per minute.

Sa duhet te jene te rrahurat e zemres dhe Sa jane rrahjet normale te zemres?

Rrahjet e zemrës  ne momentin qe turpi juaj eshtepushim mund të ndryshojnë nga personi në person dhe gjatë gjithë ditës, duke u ndikuar nga gjithçka, nga gjendja shpirtërore deri te ambienti ku ju rrini. Ngrihet kur jeni të ngazëllyer ose të shqetësuar, dhe nganjëherë në përgjigje të pirjes së cigareve ose pirjes së kafesë. Më shumë njerëz atletikë priren të kenë rrahje të ulëta të zemrës.

Çfarë thotë ritmi juaj i zemrës për shëndetin tuaj kardiovaskular dhe sa duhet te jen rrahjet normale te zemres?

Zemra juaj është përgjegjëse për pompimin e gjakut dhe oksigjenit në të gjithë trupin tuaj dhe nëse keni probleme me zemrën, pjesa tjetër e trupit do të ndikohet gjithashtu.

Sa duhet te jet pulsi i zemres normal ?

Një rrahje e zemrës më e lartë për pushim mund të jetë e rrezikshme sepse takson zemrën, duke e bërë atë të punojë më shumë. Rrahjet normale te zemres jane nje gje e rendesishme. Rrahjet e zemres janë të rendesishme si dhe duhet te keni kujdes deri në momentin e fundit.

Kjo është e lidhur me një rrezik më të lartë të sëmundjeve të zemrës dhe vdekjes, ashtu si presioni i lartë i gjakut ose kolesteroli i lartë. Rrahjet e zemrës në pushim që janë afër ose tejkalojnë 100 duhet të sillen në vëmendjen e mjekut tuaj.

Faktorët e tjerë që ndikojnë në ritmin dhe rrahjet e zemrës.

Temperatura e ajrit: Kur temperatura apo lagështia rriten, zemra pompon pak më shumë gjak, kështu që norma e pulsit mund të rritet, por zakonisht jo më shumë se 5-10 rrahje në minutë.

Radial Pulse heart

Pozicioni i trupit: gjatë pushimit, ulja ose qëndrimi të qetë , pulsi zakonisht është i njëjtë.

Emocionet: Nëse jeni të stresuar, i shqetësuar ose “jashtëzakonisht i lumtur apo i trishtuar”, emocionet tuaja mund të ngrenë pulsin e zemrës.

Pesha e trupit: Zakonisht nuk ndryshon pulsin. Nëse jeni mbipeshë, mund të keni një ritëm të lartë , por zakonisht jo më shumë se 100 rrahje për minutë.

Përdorimi i medikamenteve: ilacet që bllokojnë adrenalinën (beta-blockers) kanë tendencë për të ngadalësuar pulsin, ndërsa ilaçet për tiroide ose shumë të lartë në doze do ta rrisin pulsin.

 

 Sa duhet të jenë rrahjet e zemrës ?

PULSI I ULET | SA ESHTE RRAHJA NORMALE E ZEMRES

Nje nga pyetjet qe behen shpesh eshte ” Sa duhet te jete pulsi i zemres ?, Sa duhet te jen te rrahurat e zemres dhe Sa duhet te jen rrahjet normake te zemres. Te gjitha keto pyetje kane nje pergjigje ” Pulsi dhe rrahjet e zemres duhet te jete nga 60 rrahje deri ne 100″

Rrahjet normale te zemres sipas moshes mund edhe te ndryshojne

TENSIONI NORMAL PULSI I ZEMRES

TENSIONI NORMAL
SIPAS MOSHES

Pulsi i zemres dhe te rrahurat e zemres normale. Nëse merrni ilace për presionin e ulët të gjakut ose për të kontrolluar një aritmi, mjeku mund t’ju kërkojë të monitoroni dhe të shënoni ritmin e zemrës. Mbajtja nën kontroll e ritmit të zemrës mund të ndihmojë mjekun të përcaktojë nëse do të ndryshojë dozën ose do tju rekomandojë një ilaç tjetër.

Sa duhet te jene rrahjet e zemres normale

MATES TENSIONI ELEKTRONIK

BELSK BP 103 H – KODI: 6939663904063

APARAT PER MATJEN E PULSIT TE ZEMRES BELSK | DYQAN TAXI

MONITORIMI I ZEMRES

Nëse pulsi është shumë i ulët ose nëse keni episode të shpeshta aritmie, do te thote qe rrahjet normale te zemres nuk jane ne rregull, veçanërisht nëse ato ju bëjnë të ndiheni të dobët, të trullosur ose të zbehur, duhet të shkoni patjetër tek mjeku, i cili mund të vendosë nëse është një emergjencë ose jo. Pulsi i ulet i zemres jo gjithmone tregon se ju keni nje problem zemre. 

A e di sa jan rrahjet e zemres normale ?

Pulsi është një mjet për të ndihmuar të keni një pamje të shëndetit tuaj. | Rrahjet e Zemres |

Nje pajisje qe mat me saktesi edhe rrahjet e zemres eshte Aparat per tensionin

Sa duhet te jene rrahjet e zemres normale ?

Ne nje moment pushimi nje zemer normale mund te jete 60–100 rrahje ne minute, por mund te ndryshoje ne cdo cast. Mund te shkoje deri ne 130–150 rrahje  ose me shume kur ushtroheni – Kjo eshte normal pasi zemra duhet te pompoje me shume gjak te pasur me oksigjen ne trup.

Si maten rrahjet e zemres ?

Me nje aparat mates manual ose elektronik i cili tregon pulsin apo edhe tensionin. Manualisht duke matur rrahjet me gisht ne pjese te ndryshme te trupit ne 1 minute.

Lini një Përgjigje

Main Menu